Coloanele Destinului

Ce spun “Coloanele destinului” despre cariera ta? – Aspectul #4: Puterea

Funcție, statut, poziție socială, capacitate de organizare și de a finaliza proiecte.

Modul în care relaționezi cu regulile, legea și autoritatea, cum respecți regulile jocului dar și relația cu tatăl.

Toate sunt fațete ale unuia dintre cele mai interesante aspecte din coloanele destinului: Puterea.

Puterea reprezintă statut, poziție socială, disciplină, lege, șef, reguli, tată. Pentru femei, puterea reprezintă și bărbatul.

 

Cu siguranță ai avut o colegă care organizează tot, nu îi scapă nimic, nu are nici o problemă cu regulile companiei sau cu cutumele corporației, știe toate procedurile de zici că ea le-a conceput. Prietena ei lucrează în bancă, mii de reguli, strictețe și autoritate. Ele simt, cu siguranță, că dacă încalcă aceste reguli, nu va fi în favoarea lor.

Acestea sunt exemple în care Puterea este un aspect dominant în destin. Fiind dominant, trebuie consumat iar oamenii fac asta instinctiv, de cele mai multe ori.

Dacă pe fetele din exemplul de mai sus le scoți din povestea lor și le transferi într-un mediu haotic, au 2 variante: îi organizează pe toți sau pleacă imediat. Fac asta nu pentru că își propun neapărat, ci pentru că, instinctiv simt că haosul le este atât de nefavorabil încât le poate destabiliza complet.

Spuneam că excesul unui element trebuie consumat pentru că este nefavorabil. Puterea în exces, dacă nu o consumi, dacă nu înveți să te supui regulilor, să fii organizat, rișți să ai probleme cu șefii, cu legea și chiar cu cariera ta.

Pe de altă parte, o persoană cu putere în deficit va fi aceea pentru care regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, funcționează perfect în orice mediu, are mereu relații bune cu șefii, iar autoritatea nu este atât de importantă.

În perioadele de putere favorabilă poți învața cu ușurința ordinea, disciplină și să-ți exerciți autoritatea în mod constructiv. Femeile vor întâlni cu ușurința bărbatul potrivit, favorabil și este bine să se căsătorească. Sunt șanse să ai un șef bun care sa te sprijine, poți avansa profesional cu ușurința și este perioada favorabilă începerii unei afaceri. Bărbații pot ajunge în funcții de conducere sau în politică (dacă au și Resurse).

Perioade de putere nefavorabilă îți pot aduce probleme cu autoritățile, poți fi atrasă de bărbați nepotriviți pentru tine. Te vei simți tensionată și apăsată, iar dacă perioada apare în copilărie, se pot resimți probleme cu tatăl.

Lecția cu care vine o astfel de perioadă te învață să-ți asumi propria putere, înveți să te supui și să conduci în același timp și este bine să nu încerci să te impui cu orice preț. Statusul și recunoașterea se vor obține prin valorificarea aspectelor pozitive și nu prin impunerea autorității. În cazurile extreme, în care o femeie are exces de putere fără Resurse, riscă să ajungă în situația în care să fie dominată de bărbați. O lecție pe care are ocazia să o învețe.

 

În ambele situații, atât de putere favorabilă cât și de cea nefavorabilă, interesul și oportunitățile de carieră și creștere ca poziție vor fi prezente. Diferă doar modul în care te raportezi la ele astfel încât să ai succes și să te simți împlinită.

 

Ți-ar prinde bine, cu siguranță să știi cum te influențează aceste aspecte și să te orientezi în cariera și profesie în cunoștința de cauza, astfel încât să nu ajungi la momentul în care nu mai poți, nu ești împlinită, nu reușești ce ți-ai propus pentru că nu ești făcută pentru asta. Mai multe detalii AICI


Sa ne reamintim:

Cele 5 aspecte ale vieții sunt generate de interacțiunea dintre cele 5 elemente: Foc, Pământ, Metal, Apă, Lemn

Interpretarea Coloanelor Destinului cât și Coloanele Norocului se face din perspectiva acestor aspecte: Colegi (C), Resurse (R), Inteligență (I), Bani (B), Putere (P)


Află ce aspecte îți influențează drumul și ce poți face pentru a-ți atinge potențialul și a-ți împlini destinul

Vreu să știu mai multe

Ce sunt coloanele destinului? Citește AICI

You Might Also Like

Comodo SSL